luni, 18 octombrie 2010

Băsescu: pentru mine, Gabriel Oprea e un om reevaluat

Şeful statului susţine că a avut "mari semne de întrebare" când Oprea a fost impus de PSD la MAI, dar şi-a schimbat părerea când acesta a demisionat în loc să cedeze presiunilor lui Geoană şi Vanghelie.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat ieri că, pentru el, actualul ministru al apărării naţionale, Gabriel Oprea, "este un om reevaluat’’.

"Trebuie să recunoaştem că în Oprea am văzut un om pe care l-am reevaluat. După ce PSD-ul l-a pus ministru de interne a venit la mine şi şi-a pus demisia, pentru că nu a vrut să instaleze capi ai mafiei în structurile de securitate naţională, în serviciile de informaţii ale Ministerului de Interne. Deci, pentru mine, Oprea este un om reevaluat. Când a fost impus de PSD aveam mari semne de întrebare. Când am văzut reacţia lui la presiunea pe care au făcut-o Vanghelie şi Mircea Geoană, să numească nişte oameni care erau cunoscuţi a fi parte a sistemului sau că aveau legătură cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit şi a spus: «Eu nu merg mai departe, renunţ la mandat»", a afirmat Traian Băsescu, la Pro TV. 

Şeful statului a recunoscut faptul că în 2004 îl numea pe Gabriel Oprea "şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase". "Aşa este, recunosc aceste afirmaţii. Nu contest acest lucru", a spus Băsescu. 

"Actuala majoritate are şanse să guverneze şi după 2012"


Mai mult, şeful statului consideră că actuala coaliţie la care participă şi UNPR-ul poate rămâne la putere şi după alegerile parlamentare din 2012.

"Eu vă pot spune că actuala majoritate are şanse foarte mari să guverneze şi după 2012, cu toată înflorirea care poate fi pe faţa opoziţiei", a spus Băsescu.

De altfel, sceptic în privinţa dărâmării guvernului s-a arătat şi Gabriel Oprea, care a apreciat, sâmbătă, că actuala coaliţie nu va avea probleme la moţiunea de cenzură a opoziţiei.

"E normal ca partidele de opoziţie să fie în ofensivă, fiindcă acesta este motorul democraţiei în parlament. Ultimul vot din Camera Deputaţilor a arătat că suntem uniţi. (...) Nu sunt probleme din punctul meu de vedere şi veţi vedea că această coaliţie, care luptă pentru stabilitatea ţării, nu va avea probleme la moţiunea de cenzură", a spus Oprea. 

"Exclud un candidat-femeie la şefia PDL"


Traian Băsescu consideră că şansele Elenei Udrea de a deveni şefa PDL, preşedinte al României sau premier sunt reduse în acest moment, creditându-i însă ca prezidenţiabili pe Teodor Baconschi şi Cristian Preda. Liderii PDL sunt însă rezervaţi, comentând doar că oricine are o şansă, iar până la prezidenţiale mai e cale lungă de bătut. 

Baconschi, între prezidenţiabili



"Exclud un candidat-femeie si la presedentia partidului si la conducerea Romaniei. Nu exclud candidatura, exclud şansa. (...) Nu e suficient să fii inteligent, şi aici v-o descriu pe doamna Udrea: inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică, deci aş spune că la vârsta dânsei, 36-37 de ani, este unul dintre cele mai bune produse ale politicii PDL în ultimii ani. Dar de aici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă, sunt funcţii care necesită experienţă de viaţă", a dat Băsescu, ieri, la Pro TV tonul evaluărilor de etapă în PDL.

Şeful statului a apreciat însă că Vasile Blaga, dacă va candida la şefia PDL, "poate câştiga". "Să conducă partidul poate", a spus el, care nu-l vede pe Blaga un candidat pentru Cotroceni. În scenariul şefului statului se regăsesc între prezidenţiabili ministrul de externe, Teodor Baconschi, şi europarlamentarul Cristian Preda. "Poate românii vor un intelectual cu viziune preşedinte", a spus Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu